VM dagene i Nïs, Serbia

VM_klare2Etter en lang reise, deltagelse i Engelsksetter Cup, Middelhavs Cup og trening var det endelig klart for VM. På torsdag var det presentasjon av lagene til de 23 nasjonene. Det var med stolthet vi representerte Norge med flagg og nasjonalsang i 30 grader pluss.

Dagen ble også benyttet til trening. De lokale guidene tok godt vare på oss og presenterte flotte terreng godt besatt med ville rapphøns. Rapphønsene var spreke og nervøse i den sterke, tørre varmen. De var ofte samlet i grupper opp mot 30 fugler. Det var ikke bare vanskelig for de nordiske hundene å spikre fugl, men også deltagere fra varmere strøk. Det kan nevnes at i løpet av en time på trening kunne vi ha opp til 10 forskjellige kull. Terrengene vi gikk i var store områder med vekselbruk – områder hvor kornet var slått noen stder, små felt med hodekål, paprika og mais. Det var spesielt i de to sistnevnte at fuglen ofte satt.

 

 

 

På fredag og første dag av VM er klimaet som dagen før og det er meget vanskelig forhold. Få hunder takler disse forholdene, men de Norske hundene holder et høyt nivå selv om noen mangler intensiteten. Det ønskede søksmønsteret er falt på plass. Som mange andre land lykkes vi dessverre ikke i fugl. Det kan nevnes at ingen blant de kontinentale hundene fikk premie første dag og kun 2 av 28 hunder på et av partiene med Britiske..

På søndag og andre dag i VM lag var forholdene dessverre uendret. Lite vind og sol fra skyfri himmel. I løpet av dagen hadde flere hunder sjanse på fugl uten å lykkes. De norske hundene viste også denne dag en meget sterk vilje i den sterke varmen. En av de 3 beste hundene på et av de Britiske partiene var pointer Black Lucky Ingo som fikk hele 3 slipp, dessverre uten å lykkes.

 

ES_P Det Engelske laget fv: Arne Hovde med ES Rotuas Beretta, Knut Gunnar Sørli med P Black Lucky Ingo, Ulf Lindh med P Black Lucky Floyd, Frank Robert Brekke med ES V'Luca du Mas D'Euraud og Per Brannsten.
Kont Det kontinentale laget fv: Violett Andersen med KV Rampen's Garmin, Robert Brenden med KV Sogneexpressen's Only One og KV Sogneexpressen's Nikki og Thomas Ellefsen med KV Aron.

 

 

Etter to tøffe dager (for noen tre) i feltet på flotte terreng godt besatt med fugl avsluttet VM med festmiddag og premieutdeling.

Vi vil spesielt takke Royal Canin for en flott støtte gjennom arrangementet. Fra første stund har de vist en profesjonell bistand og produktene som var sendt med deltagerne var perfekte under forholdene på denne arenaen. Spesielt kan nevnes Rehydration Support og Energy Booster som var til god hjelp i varmen.

Vi takker også Haglöfs for de flotte antrekkene i lette materialer som egnet seg godt under disse forholdene.

For å kunne representere Norge i internasjonale mesterskap er vi avhengig av støtte. Det er lange forberedelser og mange utgifter underveis. Vi er også dypt takknemlig for støtte fra de respektive raseklubber, FKF, Meraaker Brug og Astrup Fearnley AS.

En stor takk rettes også til vår FCI representant, Kjell Duedahl, som loset oss trygt gjennom regelverk og kom med gode råd underveis. Kjell er i tillegg i Den Internasjonale VM komiteen, har lang fartstid som dommer internasjonalt både for britiske- og kontinentale raser og er et unikum når det gjelder språk. Takk også til Astri Norøy som påtok seg oppdraget med fotografering og oppdatering på nett.

 

VM_ledereElisabeth Kallevig og Ola Øie henholdsvis lagledere for VM troppen 2012